Доступ до Starlink нададуть усім охочим після перевірки – Держспецзв’язку

Дата: 20 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Доступ до супутникового інтернету Starlink для цивільних наразі обмежений, але після перевірок його нададуть усім охочим.

Про це 19 квітня заявила Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації (Держспецзв’язку).

Джерело: mediasat.info

У повідомленні пояснили, що “масове використання супутникового інтернету Starlink може частково впливати на роботу радіорелейного обладнання українських військових”. Тому поки що використання терміналів для доступу в мережу від компанії SpaceX споживачами, окрім об’єктів критичної інфраструктури, обмежене.

Ця проблема є тимчасовою і пов’язана з новизною техніки від SpaceX, заявили спеціалісти Держспецзв’язку. Для зняття обмежень потрібно провести розрахунки та низку досліджень, які продемонструють, наскільки робота терміналів на частотах, що вони використовують, може вплинути на роботу інших користувачів. Після підтвердження безпеки використання терміналів Starlink вони можуть бути допущені до масового використання.

Водночас у повідомлені наголосили, що “про будь-які штучні заборони та обмеження в користуванні інтернетом за допомогою Starlink не йдеться”. Усі громадяни й бізнес дістануть можливість доступу до супутникового інтернету після завершення всіх необхідних процедур.

Нагадаємо, що платформа супутникового інтернету американської компанії SpaceX – Starlink планує відкрити офіційне представництво в Україні.

За інформацією міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова, в Україні вже працюють понад 10 тисяч станцій Starlink. Супутниковий інтернет допомагає Збройним силам України реалізовувати спеціальні операції, підтримувати роботу критичних енергетичних та телекомунікаційних об’єктів, закладів охорони здоров’я тощо.

SpaceX активувала свою службу Starlink в Україні 26 лютого, за кілька днів після того, як представники влади країни звернулися до Ілона Маска у Twitter, закликавши його надати українцям доступ до інтернету через Starlink.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter