США включили Росію до списку країн, які торгують людьми

Дата: 21 Липня 2022
A+ A- Підписатися

19 липня Сполучені Штати Америки включили Росію до списку країн, які сприяють торгівлі людьми та примусовій праці, вербують і використовують дітей-солдатів.

Про це йдеться у черговому річному звіті Державного департаменту США.

Фото: Shore News Media

“Мільйонам українців довелося залишити свої домівки… Деякі взагалі залишили країну, більшість лише із тим майном, що вони змогли забрати з собою. Це робить їх дуже вразливими до експлуатації”, – заявив державний секретар Ентоні Блінкен на презентації звіту.

Він зазначив, що зараз у світі близько 25 мільйонів жертв торгівлі людьми.

Окрім Росії, у новому розділі держав–спонсорів цього злочину є Афганістан, Бірма, Куба, Іран, Північна Корея та пʼять інших країн, у яких задокументовані політика або схема торгівлі людьми, примусова праця у держсекторах, сексуальне рабство в урядових таборах, а також використання дітей-солдатів.

Зазначалося, що РФ причетна до примусової праці північнокорейських трудових мігрантів. Зокрема, вона видавала їм візи, намагаючись обійти резолюції ООН, які вимагають їхньої репатріації.

Доповідь містила окремий список із 12 країн, які наймають або вербують дітей-солдатів. До нього теж включили Росію.

У звіті є посилання на численні повідомлення про “роботу” дітей на російських блокпостах на Донбасі, починаючи з 2014 року. А також використання російськими військами дітей як живого щита після вторгнення 24 лютого цього року.

Також у доповіді згадують про те, що війська РФ змусили тисячі українців, у тому числі дітей, пройти через фільтраційні табори, де у них вилучили документи, змусили взяти російські документи та депортували у віддалені райони Росії.

Крім того, 21 липня спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі закликала держсекретаря Ентоні Блінкена визнати Росію державою-спонсоркою тероризму. Каже, що інакше Конгрес може зробити це самостійно.

Нагадаємо, що у світі стартувала кампанія під назвами #terroRussia та #russiaIsATerrorisState. У 47 країнах відбуваються мітинги із закликами визнати Росію державою-терористкою.

Раніше ZMINA писала, що 14 квітня Україна визнала Росію державою-терористкою, а її політичний режим – неонацистським за “суттю і практикою“.

Сейм Литви ухвалив резолюцію, в якій визнав Росію “державою, яка підтримує та здійснює тероризм“. Також литовці визнали війну Росії проти України геноцидом української нації.

Естонія, Чехія, Латвія та Канада визнали дії російських збройних сил в Україні геноцидом українського народу.

Комітет сенату США підтримав резолюцію про визнання РФ державою-спонсоркою тероризму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter