Комітет сенату США підтримав резолюцію про визнання Росії державою–спонсором тероризму

Дата: 24 Червня 2022
A+ A- Підписатися

23 червня Комітет сенату США із міжнародних відносин підтримав резолюцію із закликом до Держсекретаря США Ентоні Блінкена визнати Росію державою–спонсором тероризму.

Про це розповів американський сенатор-демократ Кріс Кунс у коментарі “Голосу Америки”.

Фото: “Укрінформ”

Сенатори також проголосували за резолюцію, яка засуджує використання голоду як зброї у війні та визнає вплив конфлікту на глобальну продовольчу безпеку

Проте голосування в комітеті ще не означає остаточне визнання РФ спонсором тероризму, адже відповідне рішення має приймати адміністрація Білого Дому. 

Водночас, за словами співголови комітету із міжнародних відносин, сенатора-республіканця Джеймса Ріша, ця резолюція має отримати потужну підтримку під час голосування в сенаті, що може вплинути на рішення Держсекретаря.

“Наступний крок – за Державним секретарем США. Він повинен зробити це визнання. Але тут, в сенаті, ми очікуємо на значну підтримку цієї резолюції. Тому я гадаю, що це матиме вплив на Держсекретаря”, – сказав Ріш.

Він переконаний, що визнання Росії спонсором тероризму матиме багато наслідків.

“Немає сумніву, що Росія на чолі з Володимиром Путіним є державою–спонсором тероризму. Акт, який він здійснив, віддавши наказ про наступ на Україну, був терористичним актом. Він воєнний злочинець, і він несе відповідальність за кожен злочин, скоєний від його імені, кожен акт знищення, кожен акт вбивства, усе, що було скоєно в Україні, на його відповідальності. Він воєнний злочинець. І нам потрібно дати потужний сигнал світу, як ми ставимося до жахливих речей, які він вчиняє”, – заявив Ріш.

Нагадаємо, що резолюцію з закликом до Держсекретаря Ентоні Блінкена визнати Росію державою–спонсором тероризму було зареєстровано в сенаті США 10 травня 2022-го року. Співавторами документа стали сенатори від обох партій, демократ Річард Блументаль та республіканець Ліндсі Грем.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter