США поки не мають доказів, що КНДР відправляє до РФ своїх військових

Дата: 02 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Військові США не мають доказів того, що КНДР відправляє до Росії військових, яких надалі задіюють під час вторгнення в Україну. 

Про це сказала заступниця речника Міністерства оборони США Сабріна Сінгх

Фото: Lisa Ferdinando

Раніше про такі відправлення повідомляв південнокорейський телеканал, а військові аналітики припускали, що мова може йти про військові будівельні та інженерні сили. 

“У мене немає нічого для вас з цього приводу. Ми, звичайно, знаємо, що Північна Корея підтримує зусилля Росії в Україні, надаючи їм різну військову підтримку, але я не маю нічого для вас щодо якихось конкретних військ, які зараз прямують до Росії”, – сказала Сінгх. 

Нині Росія в обхід санкцій ООН, які підтримувала сама, постачає нафту до Північної Кореї. В обмін на це північнокорейський режим постачає до РФ зброю, якою обстрілюють цивільні українські міста. Слідчі налічили вже щонайменше 24 північнокорейські ракети, що запустили по Україні.

Разом з цим, Росія вже зупинила роботу комісії ООН, що стежила за санкціями щодо Північної Кореї.

Нагадаємо, що понад чотири десятки країн занепокоєні наслідками співпраці режимів Росії та КНДР для безпеки в Європі, на Корейському півострові, в Індо-Тихоокеанському регіоні та в усьому світі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter