Справа Шеремета: у підозрюваної Кузьменко проводять обшук

Дата: 23 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Головне слідче управління МВС проводить обшуки в лікарки та волонтерки Юлії Кузьменко в межах розслідування справи вбвиства журналіста Павла Шеремета. 

Про це у фейсбуку повідомив адвокат Кузьменко Тарас Безпалий. 

Массовые обыска у Кузьменко Юли и её близких

Опубліковано Тарасом Безпалим Середа, 22 квітня 2020 р.

Обшук проводять на підставі ухвали слідчого судді Печерського райсуду. За словами захисника, правоохоронці прийшли до будинку Кузьменко та її рідних о 6-й годині ранку. Вони нібито шукають докази причетності волонтерки до злочину. 

Нагадаємо, що правоохоронці повідомили про підозри в справі Шеремета щонайменше п’ятьом людям: медсестрі одного з парашутно-десантних батальйонів Яні Дугарь, лікарці й волонтерці Юлії Кузьменко (Лисиці), музикантові й добровольцю Андрію Антоненку (Riffmaster), добровольцям Владиславу та Інні Грищенко (Бучі й Пумі). Слідство вважає основним мотивом убивства журналіста Шеремета дестабілізацію ситуації в Україні.

Адвокати підозрюваних не вперше кажуть про фальсифікацію доказів. Захист підозрюваної Дугарь опублікував висновки експертів, які нібито спростовують докази її винуватості. 

Захист Антоненка також заявив, що експертиза ходи, яка нібито підтверджує причетність фігурантів справи до злочину, проведена з порушенням закону і містить маніпуляції. Зокрема, експерт, який проводив дослідження, не тільки отримав матеріали справи з порушеннями законодавства, але й не мав права проводити експертизу, адже в нього немає на це кваліфікації, бо його основною діяльністю є тренерство з карате.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter