Справа Шеремета: слідство змінило підозру Антоненку та Кузьменко

Дата: 22 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Слідство в справі про вбивство журналіста Павла Шеремета змінило підозру Андрію Антоненку та Юлії Кузьменко. 

Про це повідомив адвокат Антоненка Леонід Маслов.

Змінена підозра, коротко:Мотив. Прибрали "ультранаціоналістичні ідеї", "велич арійської раси" та інший подібний треш….

Опубліковано Леонідом Масловим Четвер, 21 травня 2020 р.

Правоохоронці, за словами захисника, прибрали згадування про “ультранаціоналістичні ідеї”, а також про “велич арійської раси”. Раніше сторона обвинувачення показувала в суді скриншоти дописів Антоненка в соцмережах з фотомемами про Адольфа Гітлера, що, на думку прокурора, підкріплювало офіційну версію слідства щодо мотивів убивства. 

“Тепер “невстановлені особи, діючи з ряду особистих мотивів, вирішили створити вкрай резонансну подію з метою подальшої провокації численних акцій протесту”. Ці невстановлені особи “залучили” Андрія Антоненка, Яну Дугарь і Юлію Кузьменко. Не за гроші (в кваліфікації вбивства відсутнє згадування про корисний мотив і посилання на пункти 6, 11 ч. 2 ст 115 ККУ – корисливий або замовний мотив). Пан Антоненко тепер не організатор, а простий виконавець за попередньою змовою. Пані Кузьменко тепер лише заклала вибухівку разом з Антоненком, але не натискала на гачок”, – повідомив Маслов. 

Адвокат підкреслив, що, на думку обвинувачення, підозрювані “ще й знищили машину “Субару” і за невідомих обставин зберігали невідому вибухівку”, що додає ще дві статті в обвинувачення.

“Дивно, що не додали перешкоджання професійній діяльності журналіста, адже пан Шеремет їхав на роботу, пробачте за чорний гумор”, – написав Маслов.

Водночас журналісти “Слідства.info”, посилаючись на власні джерела, повідомили, що Національна поліція днями завершить розслідування в справі вбивства Шеремета та передасть зібрані матеріали до прокуратури.

Нагадаємо, що правоохоронці повідомили про підозри в справі Шеремета щонайменше п’ятьом людям: медсестрі одного з парашутно-десантних батальйонів Яні Дугарь, лікарці й волонтерці Юлії Кузьменко (Лисиці), музикантові й добровольцю Андрію Антоненку (Riffmaster), добровольцям Владиславу та Інні Грищенко (Бучі й Пумі). Слідство вважає основним мотивом убивства журналіста Шеремета дестабілізацію ситуації в Україні.

Адвокати підозрюваних не вперше кажуть про фальсифікацію доказів. Захист підозрюваної Дугарь опублікував висновки експертів, які нібито спростовують докази її винуватості. 

Захист Антоненка також заявив, що експертиза ходи, яка нібито підтверджує причетність фігурантів справи до злочину, проведена з порушенням закону і містить маніпуляції. Зокрема, експерт, який проводив дослідження, не тільки отримав матеріали справи з порушеннями законодавства, але й не мав права проводити експертизу, адже в нього немає на це кваліфікації, бо його основною діяльністю є тренерство з карате.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter