“Гітлер і міна”: Антоненка залишили в СІЗО ще на два місяці

Дата: 05 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Печерський суд Києва продовжив арешт підозрюваному в справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Андрію Антоненку до 4 квітня.

Про це повідомляє кореспондент видання ZMINA.

За словами адвокатів, перед початком засідання про зміну запобіжного заходу Антоненку мало розглядатися клопотання захисту про відвід судді Віталія Писанця. Однак “ні в розкладі суду, ні в канцeлярії, ні на прохідній нe знали, у якому залі ухвалюватимуть рішeння про відвід судді”. В результаті у відводі було відмовлено, засідання тривало 10 хвилин, а журналісти дізналися про нього постфактум. Тим часом адвокати наполягають, що справа потрапила до цього судді нe чeрeз авторозподіл.

Знаєтe, як у справі Антонeнка журналістів щойно розвeли, як котят?Ні в розкладі суду, ні в канцeляріі, ні на прохідній…

Опубліковано Free Riff Середа, 5 лютого 2020 р.

На засіданні в справі Антоненка сторона обвинувачення просила продовжити йому арешт ще на два місяці, мотивуючи це тим, що досудове слідство було продовжено до квітня. Прокурор пояснив, що для об’єктивного розслідування необхідно отримати результати понад 10 експертиз, перевірити докази свідків, а також встановити особу, що могла виготовляти вибуховий пристрій, яким підірвали автомобіль Шеремета.

За даними слідства, під час огляду місця вибуху було виявлено елементи ураження з протипіхотної міни МОН-50. Корпус від такої міни перед обшуками Антоненко нібито просив приховати брата своєї дружини. Експертиза встановила, що на міні були залишки речовини на основі гексогену.

Водночас лідер гурту “Тартак” Олександр Положинський під час свідчення в суді розповів, звідки в Антоненка корпус від міни. Співак стверджує, що це був подарунок Антоненку від військовослужбовців під час їхнього спільного туру для військових на початку літа 2016 року. Після одного з концертів Антоненко показав йому “щось, схоже на міну”. За словами Положинського, він спершу обурився, але потім йому показали, що це лише пустий корпус. 

Допит свідка Олександра Положинського

Опубліковано Free Riff Середа, 5 лютого 2020 р.

Положинський разом з ексдепутаткою Оксаною Корчинською та ще десятком волонтерів і ветеранів АТО вчергове висловив готовність узяти Антоненка на поруки. Під час виступу поручителі заявили, що Антоненко перед вступом до лав ССО проходив перевірку СБУ.

Також на засіданні сторона обвинувачення продемонструвала скриншоти дописів Антоненка в соцмережах з фотомемами про Адольфа Гітлера, що, на думку прокурора, підкріплює офіційну версію слідства щодо мотивів убивства. Це викликало сміх серед присутніх у залі.

Я зараз не жартую. Прокурор Зузак у справі Антоненка заявляє, що це модифіковані зображення Адольфа Гітлера. І це, на…

Опубліковано Stas Kozljuk Середа, 5 лютого 2020 р.

Адвокати Антоненка заявили, що подаватимуть апеляцію найближчими днями.

Також сьогодні Печерський суд залишив на два місяці під нічним домашнім арештом підозрювану в справі про вбивство Шеремета Яну Дугарь. На такий самий строк учора залишили в СІЗО підозрювану Юлію Кузьменко.

Як відомо, 12 грудня минулого року правоохоронці повідомили, що підозрюють у справі Шеремета щонайменше п’ятьох людей: медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, лікаря й волонтера Юлію Кузьменко (Лисицю), музиканта й добровольця Андрія Антоненка (Riffmaster), добровольців Владислава та Інну Грищенків (Бучу й Пуму).

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter