Справа Шеремета: Дугарь продовжили нічний домашній арешт

Дата: 05 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Печерський суд Києва продовжив нічний домашній арешт підозрюваній у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Яні Дугарь.

Про це повідомляє Громадське. 

Під нічним домашнім арештом дівчина проведе ще два місяці – до 4 квітня. Під час засідання адвокати Дугарь заявляли про відвід прокурору та судді, але їм відмовили. 

Прокурор у справі просив продовжити нічний домашній арешт ще на два місяці через те, що досудове слідство триватиме до квітня 2020 року. Прокурор пояснив, що для об’єктивного розслідування необхідно отримати результати понад 10 експертиз, перевірити докази адвокатів, допитати свідків, провести слідчі дії, зокрема на іншій території та з рештою підозрюваних у справі. 

Прокурор наголосив на ризику втечі Дугарь, оскільки з вересня 2015 року вона одружена з громадянином Іраку. Також прокурор вважає, що є ризики тиску на свідків, інших імовірних фігурантів справи, спотворення та знищення речових доказів. Захист Дугарь запевнив, що підозрювана не збирається тікати, а факт одруження не є ризиком цього.

Нагадаємо, що під нічний домашній арешт Дугарь відправили наприкінці січня. Незадовго до цього факт роботи в шпиталі в Донецькій області на момент, коли підозрювана у вбивстві журналіста Павла Шеремета Дугарь нібито мала готувати злочин, підтвердили кілька її пацієнтів.

Також адвокат дівчини опублікував висновки експертів, які нібито спростовують докази її винуватості. Так, за словами адвоката, незалежні “фахівці-науковці з криміналістичних експертиз” аналізували єдиний доказ МВС у справі Шеремета – експертизу ходи і портретну експертизу. 

Як відомо, 12 грудня минулого року правоохоронці повідомили, що підозрюють у справі Шеремета щонайменше п’ятьох людей: медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, лікаря й волонтера Юлію Кузьменко (Лисицю), музиканта й добровольця Андрія Антоненка (Riffmaster), добровольців Владислава та Інну Грищенків (Бучу й Пуму).

Слідство вважає основним мотивом убивства журналіста Шеремета дестабілізацію ситуації в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter