Справа Шеремета: підозрювану Кузьменко залишили від вартою

Дата: 04 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Печерський районний суд Києва залишив під вартою підозрювану у вбивстві журналіста Павла Шеремета Юлію Кузьменко.

UPD Суддя задовольнив клопотання обвинувачення та продовжив термін дії запобіжного заходу для Юлії Кузьменко до 3 квітня 2020 року.Наживо оголошення результату розгляду клопотання про продовження дії запобіжного заходу для Юлії Кузьменко.Текстова трансляція на нашому телеграм-каналі @FreeDrKuzmenko#FreeDrKuzmenko

Опубліковано Free_Dr_Yulia_Kuzmenko Вівторок, 4 лютого 2020 р.

Суддя Віталій Писанець задовольнив клопотання обвинувачення в справі. Кузьменко залишиться під вартою ще два місяці – до 3 квітня 2020 року.

Після засідання суду учасники ініціативи “Free Dr Kuzmenko” заявили, що збираються піти під Офіс генпрокурора, щоб вимагати змінити запобіжний захід Кузьменко на домашній арешт. Захист підозрюваної також планує подати скаргу до Апеляційного суду на рішення. 

Нагадаємо, що Офіс генерального прокурора продовжив строк досудового розслідування в справі вбивства журналіста Павла Шеремета до квітня 2020 року. Це зробили, аби правоохоронці змогли провести додаткові слідчі дії, експертні дослідження, зокрема експерименти та допити.

Незадовго до цього генпрокурор Руслан Рябошапка заявив – аби передати до суду справи про обвинувачення виконавців і організаторів убивства журналіста Павла Шеремета, потрібні додаткові докази.

Про це також заявляли й слідчі в справі Шеремета. Їхнє клопотання до Офісу генпрокурора спричинило негативну реакцію, зокрема, захисту підозрюваної Юлії Кузьменко. За словами її адвоката, продовження розслідування до шести місяців незаконне та суперечить КПК.

Як відомо, правоохоронці повідомили, що підозрюють у справі Шеремета щонайменше п’ятьох людей: медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, лікаря й волонтера Юлію Кузьменко (Лисицю), музиканта й добровольця Андрія Антоненка (Riffmaster), добровольців Владислава та Інну Грищенків (Бучу й Пуму).

Слідство вважає основним мотивом убивства журналіста Шеремета дестабілізацію ситуації в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter