Рябошапка заявив, що для обвинувачення в справі Шеремета недостатньо доказів

Дата: 30 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Аби передати до суду справи про обвинувачення виконавців і організаторів убивства журналіста Павла Шеремета, потрібні додаткові докази.

Про це в інтерв’ю Інтерфаксу-Україна розповів генпрокурор Руслан Рябошапка.

Очільник Офісу генпрокурора нагадав, що розслідування не зупиняється на етапі, коли людям повідомляють про підозру, а тому завдання слідчих і надалі збирати додаткові докази.

“Щоб зібрати додаткові докази, які підтверджують або спростовують провину цих людей – а ми повинні рухатися в обох напрямках, – підготовлено письмові вказівки прокурорів слідству і відповідно встановлено терміни розслідування. Будемо стежити за виконанням цих вказівок”, – повідомив Рябошапка.

Водночас процесуальні рішення прокурорів у справі Шеремета залежатимуть, за словами генпрокурора, від того, як вказівки виконуватимуть слідчі. 

Відповідаючи на запитання про те, чи можна вийти на замовників цього злочину, Рябошапка сказав:

“Це наше завдання – рухатися далі і встановити людей, які не тільки організовували виконання вбивства, але і тих, кому, власне, це було вигідно, хто все це замовив, – без цього розслідування буде неповноцінним”.

Як відомо, нещодавно слідчі в справі Шеремета повідомили, що проситимуть Офіс генпрокурора продовжити терміни досудового слідства до червня 2020 року. Клопотання слідчих спричинило негативну реакцію, зокрема, захисту підозрюваної Юлії Кузьменко. За словами її адвоката, продовження розслідування до шести місяців незаконне та суперечить КПК.

Нагадаємо, правоохоронці повідомили, що підозрюють у справі Шеремета щонайменше п’ятьох людей: медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, лікаря й волонтера Юлію Кузьменко (Лисицю), музиканта й добровольця Андрія Антоненка (Riffmaster), добровольців Владислава та Інну Грищенків (Бучу й Пуму).

Слідство вважає основним мотивом убивства журналіста Шеремета дестабілізацію ситуації в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter