Досудове розслідування в справі Шеремета продовжили до квітня

Дата: 04 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Офіс генерального прокурора продовжив строк досудового розслідування в справі вбивства журналіста Павла Шеремета до квітня 2020 року.

Про це в коментарі Громадському розповів прокурор Сергій Зузак.

Прокурор пояснив, що ухвалювати рішення про передання обвинувального акта до суду чи закриття провадження наразі рано. За його словами, потрібно провести додаткові слідчі дії, експертні дослідження, зокрема експерименти та допити.

Раніше слідчі просили продовжити строк досудового слідства до шести місяців, тобто до червня 2020 року. Своєю чергою адвокати наголосили, що для всіх необхідних слідчих дій було три з половиною роки.

Нагадаємо, що нещодавно генпрокурор Руслан Рябошапка заявив – аби передати до суду справи про обвинувачення виконавців і організаторів убивства журналіста Павла Шеремета, потрібні додаткові докази, а тому строк досудового розслідування слід продовжити. 

Про це також заявляли й слідчі в справі Шеремета. Їхнє клопотання до Офісу генпрокурора спричинило негативну реакцію, зокрема, захисту підозрюваної Юлії Кузьменко. За словами її адвоката, продовження розслідування до шести місяців незаконне та суперечить КПК.

Нагадаємо, правоохоронці повідомили, що підозрюють у справі Шеремета щонайменше п’ятьох людей: медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, лікаря й волонтера Юлію Кузьменко (Лисицю), музиканта й добровольця Андрія Антоненка (Riffmaster), добровольців Владислава та Інну Грищенків (Бучу й Пуму).

Слідство вважає основним мотивом убивства журналіста Шеремета дестабілізацію ситуації в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter