Справа Гандзюк: підозрюваний Пилипенко отримав умовний вирок

Дата: 21 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Свідок у справі вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк і підозрюваний член херсонської організованої злочинної групи Павло Пилипенко пішов на угоду зі слідством і отримав умовний вирок.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на відповідь Офісу генерального прокурора. 

Пилипенко дістав умовний вирок у вигляді позбавлення волі строком на п’ять років зі звільненням від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком два роки.Чоловіка визнали винним в активній участі в масових заворушеннях 4 травня 2018 року поблизу будівлі Олешківської РДА Херсонської області, що супроводжувалися насильством над особами, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 294 КК України.

Нещодавно стало відомо, що голова Херсонської облради Владислав Мангер, якого підозрюють в організації вбивства громадської активістки й посадовиці Катерини Гандзюк, ймовірно, погрожував Пилипенку та іншому свідку в справі. 

Нагадаємо, що досудове розслідування в справі вбивства активістки Катерини Гандзюк продовжили до 29 липня через нові обставини.

Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. 4 листопада вона померла в лікарні внаслідок опіків 40% тіла. 6 червня 2019-го п’ятьом виконавцям нападу присудили від трьох до шести років ув’язнення. 27 квітня 2020-го СБУ заявила про завершення досудового розслідування в кримінальному провадженні за підозрою голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера та помічника депутата цієї ж ради Олексія Левіна в організації нападу на Катерину Гандзюк.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter