“Вам ніхто не допоможе”: Мангер, ймовірно, погрожував двом свідкам у справі Гандзюк

Дата: 14 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Апеляційний суд залишив під вартою голову Херсонської облради Владислава Мангера, якого підозрюють в організації вбивства громадської активістки й посадовиці Катерини Гандзюк.

Про це повідомляє Watchers Media.

Апеляційний суд також зобов’язав Печерський суд переглянути рішення про затримання Владислава Мангера. Під час слухання прокурори в справі повідомили, що Мангер нібито погрожує двом свідкам та фігурантам справи про злочинне угруповання, яке діяло в Херсоні в період, коли на Гандзюк напали та облили її кислотою.

Павло Пилипенко та Сергій Брага, як повідомили з посиланням на прокурорів журналісти видання Watchers, чули розмову засудженого за напад на Гандзюк Сергія Торбіна та підозрюваного Олексія Левіна тоді, коли вони ще не були офіційними фігурантами справи. Мангер, за даними прокуратури, фігурував у тій розмові як замовник нападу на Катерину.

“Пилипенко мені підтвердив, що йому надходили погрози. Він назвав прізвиська людей, які йому погрожували в СІЗО. Ми критично поставилися до його слів і перевели його в іншу установу. Потім від дружини Пилипенка ми отримали інформацію, що їй також надходять погрози”, – розповів прокурор Андрій Синюк.

Донька Пилипенка нібито знайшла в поштовій скриньці записку, адресовану її матері – дружині Пилипенка, де зазначалося, що на останню може чекати доля Катерини Гандзюк. Водночас на телефон Сергія Браги надходило кілька повідомлень з погрозами:

“Що не ясно? Не дійшло з першого разу? Перестаньте з Пашею мутити воду. Вам ніхто не допоможе. Третій раз писати не будемо”.

Погрози, за даними прокуратури, звучали й на адресу Ігоря Павловського, який зараз перебуває в СІЗО через підозру в організації того ж злочинного угрупування, куди нібито входили Пилипенко та Брага.

Зі свого боку адвокати Мангера наголошують, що доказів причетності Мангера до цих повідомлень у прокуратури немає, а погрози Пилипенку нібито пов’язані зовсім з іншими обставинами. Адвокати запевняють, що свідок “образив” кримінальних авторитетів і погрози отримує від них.

Нагадаємо, що досудове розслідування в справі вбивства активістки Катерини Гандзюк продовжили до 29 липня через нові обставини.

За версією слідства, Владислав Мангер підозрюється в тому, що за попередньою змовою з Олексієм Левіним організував заподіяння тяжких тілесних ушкоджень потерпілій, які призвели до її смерті. Водночас родина Катерини Гандзюк, її адвокати та соратники-активісти заявляють про ймовірність того, що справа розвалиться в суді, тому що слідство не використало весь час на розслідування, який воно мало, низку клопотань сторони потерпілих не задовольнили, а частина фігурантів відмовилася дати свідчення.

Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. 4 листопада вона померла в лікарні внаслідок опіків 40% тіла. 6 червня 2019-го п’ятьом виконавцям нападу присудили від трьох до шести років ув’язнення. 27 квітня 2020-го СБУ заявила про завершення досудового розслідування в кримінальному провадженні за підозрою голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера та помічника депутата цієї ж ради Олексія Левіна в організації нападу на Катерину Гандзюк.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter