Слідчий комітет Росії звинуватив представника “Національного корпусу” Сергія Коротких у вбивствах на ґрунті ненависті

Дата: 25 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Головне слідче управління Слідчого комітету Росії звинувачує ексдобровольця полку “Азов”, представника ультраправої партії “Національний корпус” Сергія Коротких у вбивстві двох і більше людей, скоєному організованою групою з мотивів політичної, ідеологічної, расової, національної або релігійної ненависті.  

Про це повідомляє “Медуза”. 

Сергій Коротких

Картку справи проти Коротких опубліковано на сайті Басманського суду Москви. Слідство просить заочно заарештувати Коротких, який перебуває в розшуку. 

Сам обвинувачений у своєму телеграм-каналі назвав звинувачення фейком.

“У День Незалежності України слідчий комітет РФ вирішив оригінально привітати мене, запустивши серію нових фейконовин. Думаю, поки рано пояснювати, що будь-яка незалежна агенція розслідувань усі ці фейки легко спростує”, – написав він. 

Білорус Коротких також відомий за прізвиськами Боцман та Малюта. У минулому він був слухачем школи КДБ Білорусі, однак його відрахували через нібито участь в одній з опозиційних акцій. Із 2014 року Коротких живе в Україні, він отримав громадянство з рук експрезидента Петра Порошенка, оскільки в складі батальйону “Азов” воював на Донбасі.  

У Росії Коротких брав участь у створенні ультраправого угруповання “Націонал-соціалістичне суспільство” (НСО), учасників якої звинувачували в убивствах на ґрунті расової ненависті. Як пише “Нова газета”, у 2007 році Коротких під запис дав свідчення проти керівників НСО. Коротких також є колишнім соратником неонациста Максима Марцинкевича, відомого на прізвисько Тесак. 

У вересні 2020-го Тесак, за офіційною версією, вкоротив собі віку в челябінському СІЗО. В Слідкомі Росії розповіли, що перед смертю він нібито зізнався у двох вбивствах, відзнятих на відео під назвою “Страта дага і таджика”. За даними розслідування ізраїльського режисера Владі Антоневича, автора фільму “Кредит на вбивство”, страту фільмував Марцинкевич, а вбивав Коротких. Останній називає стрічку замовною. 

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter