Слідчі новоствореного відділу ДБР готуються скерувати до суду першу справу Майдану

Дата: 23 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Слідчі новоствореного відділу з розслідування злочинів, скоєних у зв’язку з масовими протестами у 2013–2014 роках, Державного бюро розслідувань розповіли, що невдовзі скерують до суду одну зі справ Майдану.

Про це повідомили у відомстві. 

У ДБР не уточнили, яку саме справу збираються передати до суду, але наголосили на тому, як швидко встигли слідчі провести свою роботу. 

“Спеціальний слідчий відділ Державного бюро розслідувань був остаточно укомплектований лише 11 січня 2020 року. До бюро були переведені слідчі та прокурори Генеральної прокуратури України та регіональних і місцевих прокуратур, які займалися розслідуванням злочинів, вчинених під час Революції гідності. Незважаючи на короткий термін роботи підрозділу, наразі слідчі ДБР уже готуються до скерування однієї зі справ до суду”, – зазначили в ДБР. 

Нагадаємо, що наприкінці грудня парламент проголосував за закон, який регулює питання створення управління з розслідування справ Майдану в ДБР та переведення туди слідчих з ГПУ. Саме з цією вимогою минулого року дванадцять днів тримала голодування адвокатка родин Небесної сотні Євгенія Закревська

Проте згодом керівником відділу з розслідування справ Майдану призначили Олександра Буряка, який причетний до гучної справи судді Вовка з Окружного адміністративного суду Києва. Призначення спричинило обурення не тільки в активістів та адвокатів, які працюють над справами Майдану, але й у родичів загиблих майданівців, які вимагали звільнити Буряка з посади. 

Уже наприкінці січня поточного року заступником директора ДБР став колишній адвокат Януковича Олександр Бабіков. Ця інформація також обурила сім’ї Небесної сотні та активістів, які наголошували – призначення нищить довіру до ДБР як з боку потерпілих, з боку слідчих, так і довіру суспільства загалом.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter