Слідчі кваліфікували як хуліганство бійку між вірянами у храмі в Черкасах

Дата: 17 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

У Черкасах районне управління поліції почало слідство за статтею про хуліганство щодо бійки між вірянами в одному з храмів міста.

Про це розповіли у Нацполіції. 

Інцидент розпочався після того, як військовий капелан Володимир Педько повідомив, що Свято-Михайлівський собор у Черкасах перейшов до православної церкви України. Він запросив містян на богослужіння та підкреслив, що чекає на ньому людей незалежно від конфесії. 

У відповідь на заклик до храму прийшли віряни УПЦ МП. За даними медіа, очолював групу людей Денис Снігірьов, більш відомий як митрополит Феодосій. Правоохоронці підозрюють його, зокрема, у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі, а загалом чоловік має вже п’ять підозр від слідчих, останню з яких отримав цьогоріч влітку.

У поліції кажуть, що “група осіб вчинила хуліганські дії на території та всередині храму”, не уточнюючи деталі. Журналісти, що були на місці подій, кажуть, що частина людей використовувала сльозогінний газ та зламала огорожу храму.

У підсумку кілька людей отримали тілесні ушкодження.

Наразі правоохоронці встановлюють свідків та очевидців інциденту, а також вивчають відеозаписи у соцмережах. 

Винним у заворушеннях біля храму може загрожувати позбавлення волі на строк від двох до п’яти років. 

Нагадаємо, що Денис Снігірьов, більш відомий як митрополит Феодосій, відомий своєю антиукраїнською позицією. До прикладу, називав затриманого есбівцями проросійського пропагандиста Яна Таксюра “невинною і чесною людиною”, а також в Черкасах заклав “капсулу часу” у фундамент храму, в якій згадав московського патріарха Кирила, що закликає вбивати українців. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter