СБУ відкрила кримінальне провадження щодо викрадення скіфського золота росіянами з окупованого Мелітополя

Дата: 11 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом крадіжки російськими окупаційними силами скіфського золота, яке зберігалося в Мелітопольському краєзнавчому музеї.

Про це повідомляють у пресслужбі Офісу генпрокурора.

Джерело: Мелітопольський краєзнавчий музей

“За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України) “, – йдеться в повідомленні.

За даними досудового розслідування Управління СБУ в Запорізькій області, у квітні 2022 року військові та представники окупаційної адміністрації держави-агресора викрали історико-культурні цінності з Мелітопольського краєзнавчого музею.

Серед украденого майна – колекція скіфського золота. За даними журналістів, золото скіфів випадково знайшов місцевий мешканець у скіфському кургані в Мелітополі 1954 року. Там виявились унікальні монети та прикраси, а також грецько-скіфська чеканка із зображенням Ахілла.

Раніше ZMINA повідомляла, що унікальну колекцію скіфського золота IV ст. до н.е. російським окупантам допомогли знайти місцеві колаборанти. 

Міська адміністрація та працівники Мелітопольського краєзнавчого музею сховали колекцію скіфського золота ще в лютому. Відтоді окупанти та місцеві колаборанти його активно шукали.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter