Сіамська близнючка Еббі Генсел вийшла заміж за ветерана армії США

Дата: 01 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Лівобічна близнючка Еббігей Генсел вийшла заміж за Джоша Боулінга, медбрата і ветерана армії США. Еббі та її сестра Браттані стали відомі ще в 1996 році, коли зʼявилися на “Шоу Опри Вінфрі”. 

Про це пише видання Today. 

Еббі і Браттані Генсел та Джош Боулінг. Фото із соцмереж

Еббі вийшла заміж за Джоша Боулінга, ветерана армії США, ще 2021 року, однак фото з їхнього весілля та інформація про заручини почала активно поширюватися тільки зараз. 

Зокрема, на весільній світлині сестри позують у білій сукні, а Боулінг у сірому костюмі стоїть перед ними, тримаючи їх за руки.

Подружжя живе в Міннесоті, де народились і виросли сестри Генсел. Обидві жінки працюють вчительками в Міннесоті. Вони мають окремі документи, зокрема паспорти та водійські права. 

На двох у дівчат по два хребти, серця та шлунки, натомість по три нирки та легені й спільні статеві органи. Еббі контролює їхню праву руку та ногу, а Бріттані – ліву. 

Еббі та Бріттані народилися 1990 року. Тоді їхні батьки, Петті та Майк Генсел, відмовилися від операції з розділення, оскільки було мало шансів, що обидві сестри зможуть вижити після цієї процедури.

Сіамські близнюки – двійня, що має зрощення частини тіла одного близнюка з частинами тіла іншого. За однією теорією, таке трапляється через те, що зигота однояйцевих близнюків не зуміла повністю розділитися внаслідок занадто пізнього розділення, за іншою – вона розпочала розділення надто рано і внаслідок невідомих причин зиготи склеїлися одна з одною.

Ймовірність народження сіамських близнюків становить приблизно один випадок на 200 тисяч пологів.

Термін походить від тайських (на той час Сіам) близнюків Чанга та Енга Банкерів, що гастролювали світом.

Нагадаємо, що до Всесвітнього дня людей із синдромом Дауна, який щорічно відзначають 21 березня, Національна координація асоціацій людей із синдромом Дауна (CoorDown) розпочала міжнародну інформаційну кампанію під назвою “Припустимо, що я можу” (Assume That I Can). Вона має на меті боротися зі стереотипами довкола синдрому Дауна й підтримати людей, які живуть з цим станом.

У межах кампанії CoorDown випустила ролик, показуючи, з якими упередженнями стикаються люди із синдромом Дауна. Зокрема, вони розповіли, що їх не сприймають як самостійних особистостей, які можуть ходити на вечірки, навчатися, жити окремо, мати стосунки.

Головна героїня ролика кидає виклик очікуванням суспільства й пропонує подивитися на людей із синдромом Дауна під іншим кутом, щоб повірити, що вони також можуть переживати різні досвіди й досягати результатів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter