Школи в Києві не відкриють ще принаймні тиждень, бо на ковід хворіє багато дітей – Кличко

Дата: 10 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Через велику кількість госпіталізованих з ковідом дітей школи в Києві працюватимуть у дистанційному режимі принаймні ще тиждень. 

Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.

Фото: UNICEF

На дистанційному навчанні школи в столиці перебувають з 1 листопада, а дитячі садочки можуть працювати лише з повністю вакцинованим персоналом. Як нагадав Кличко, штам “Дельта”, який наразі є домінантним, агресивніший і вражає молодих людей і дітей. 

“Сьогодні в столичних лікарнях перебувають 85 дітей з коронавірусом та підозрою на захворювання. Четверо з них – у реанімаціях. Такої кількості дітей в лікарнях не було в усі попередні хвилі вірусу!” – говорить очільник міста.

Рішення щодо продовження дистанційного навчання стосується не тільки учнів середніх та старших класів, але й молодших. 

“Ми не можемо ризикувати здоров’ям  дітей. А також їхніх родин і близьких. Бо чимало дітей переносять вірус навіть безсимптомно, але можуть заразити близьке оточення. Я прошу батьків, які наполягають на відкритті шкіл, відповідально і з розумінням поставитися до заходів безпеки, що запроваджує міська влада”, – каже Кличко.

Після посилення карантину загалом в Україні понад 3,3 тисячі шкіл, за даними заступниці міністра освіти Віри Рогової, змушені були перейти на дистанційну форму навчання. Як свідчать соціологічні опитування, понад половину українських школярів негативно оцінюють дистанційку. 

Нагадаємо, що загалом після закриття шкіл на карантин у світі 463 мільйони дітей не змогли отримати доступу до дистанційного навчання. 

Фотографія обкладинки: UNICEF

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter