ЮНІСЕФ: Під час пандемії мільйони дітей у світі не можуть навчатися дистанційно

Дата: 27 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Після закриття шкіл на карантин, спричинений коронавірусом, 463 мільйони дітей у світі не можуть отримати доступ до дистанційного навчання.

Такі дані дослідження ЮНІСЕФ.

Фото: ЮНІСЕФ

Із закриттям шкіл та фактичною втратою можливості отримувати освіту, за даними фонду, у світі зіткнулись 1,5 мільярда школярів. 

“Величезна кількість дітей, які були змушені повністю зупинити навчання, є глобальною надзвичайною ситуацією в галузі освіти. Наслідки цього відчуватимуться в економіці й суспільстві ще десятиліттями”, – запевняє виконавча директорка ЮНІСЕФ Генрієта Форе.

Найбільше від зупинення навчання страждають діти в країнах Африки на південь від Сахари, де щонайменше половина всіх учнів не може вчитися дистанційно. Автори звіту наголосили, що отримані цифри показують тривожну картину, однак у реальному житті ситуація може бути ще гіршою.

“Навіть коли в дітей є технології та інструменти, вони інколи не можуть навчатися віддалено через необхідність виконувати хатню, примусову роботу, погане середовище для навчання або відсутність підтримки в сім’ї”, – підсумовують вони. 

Нагадаємо, що, за оцінюванням ЮНІСЕФ, понад 6 мільйонів людей в Україні можуть опинитися за межею бідності через спричинену коронавірусом соціально-економічну кризу. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter