Школяр викликав поліцію, аби врятувати 10-річного брата від знущань батька

Дата: 03 Листопада 2017
A+ A- Підписатися

Підліток із Києва викликав патрульних, щоб врятувати молодшого братика від знущань батька.

Про це на своїй сторінці у мережі Фейсбук повідомила Патрульна поліція.

13-річний Владислав попросив патрульних якомога швидше приїхати і допомогти, бо його 10-річного молодшого брата Костю побив батько.

У помешканні було брудно, а хлопчики виглядали недоглянутими.

Діти розповіли, що мама зараз у лікарні, тому вони живуть з татом.

“Як з’ясувалося, батько має пристрасть до алкоголю і на момент приїзду патрульних теж мав ознаки сп’яніння”, – йдеться у повідомленні.

У молодшого хлопчика патрульні виявили синці на скроні та в ділянці тім’я.

Інспектори викликали “швидку” та працівників відділу ювенальної превенції.

Про те, що трапилось, повідомили бабусю хлопчиків.

Обох дітей у супроводі патрульних шпиталізували до лікарні.

Наразі цією справою займаються відповідні служби.

Нагадаємо, з середини червня в Києві, Одесі та Сєвєродонецьку Луганської області на базі поліції почали працювати мобільні групи з протидії домашньому насильству.

За місяць роботи мобільних груп Міністерства внутрішніх справ з протидії домашньому насильству “Поліна”, складено 115 адміністративних протоколів та винесено 54 офіційних попередження, а також порушено 4 кримінальні провадження проти кривдників.

За 2016 рік до Національної поліції надійшло майже 130 тисяч звернень про домашнє насильство, більшість справ (близько 80 тисяч) закінчується адміністративним покаранням, і кривдник повертається знову в сім’ю, тільки 4% справ має підстави для проведення досудового слідства.

У рамках закону України “Про попередження насильства в сім’ї” діє, зокрема, офіційне попередження про неприпустимість вчинення насильства в сім’ї або захисний припис (якщо в діях кривдника не кваліфіковано ознаки злочину).

У разі вчинення особою насильства в сім’ї – особу в обов’язковому порядку направляють до кризового центру для проходження корекційної програми.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter