Щоб розповісти про сексуальне насильство, зумовлене війною, в Україні випустили серію “неіснуючих товарів”

Дата: 20 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Фонд ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA) та мережа мультимаркетів “Аврора” розпочали новий проєкт з продажу “неіснуючих товарів” з метою допомогти постраждалим від сексуального насильства, зумовленого війною. 

Про це йдеться на сайті проєкту.

Фото: “Аврора”

“В Україні офіційно зареєстровано 241 факт сексуального насильства, зумовленого війною. Однак незареєстрованих випадків у 10–20 разів більше. На жаль, не існує товарів, які допоможуть подолати травми від сексуального насильства, зумовленого війною. Але існує кваліфікована соціально-психологічна підтримка, яка допоможе”, – наголосили творці проєкту.

Так, всередині кожної коробочки з-під “товару, якого не існує” містяться:

  • адреси та контакти Центрів допомоги врятованим, де можна отримати допомогу, зокрема психологічну підтримку;
  • історію героїні, яка зазнала сексуального насильства, зумовленого війною, та отримала допомогу в ЦДВ;
  • поради психологів, як зарадити собі та допомогти близьким, які постраждали від війни.
Фото: bit.ua

“Товари, яких не існує” можна знайти на полицях мультимаркетів “Аврора” в 11 містах України. У цих же містах працюють Центри допомоги врятованим, куди можна звернутися по безплатну та конфіденційну підтримку.

Раніше ZMINA писала, що українські правоохоронці ідентифікували та повідомили про підозру в злочинах сексуального характеру 19 російським військовослужбовцям. Загалом поліціянти розслідують 54 таких злочини.

Нагадаємо, що українські прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо військового РФ, який неодноразово ґвалтував цивільну жительку окупованої Херсонщини, а також залякував її. Йому може загрожувати до 12 років ув’язнення. Ідеться про 30-річного уродженця Дагестану, військового 94 полку оперативного призначення Росгвардії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter