Судитимуть росгвардійця, який систематично ґвалтував цивільну жінку на окупованій Херсонщині

Дата: 05 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Українські прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо військового РФ, який неодноразово ґвалтував цивільну жительку окупованої Херсонщини, а також залякував її. Йому може загрожувати до 12 років ув’язнення.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

Фото: ОГП

Ідеться про 30-річного уродженця Дагестану, військового 94 полку оперативного призначення росгвардії.

Слідством встановлено, що у липні 2022 року під час окупації Херсонської області 30-річний уродженець Дагестану зайшов до будинку місцевої жительки та почав погрожувати з метою вступити з нею в статевий зв’язок”, – йдеться у повідомленні.

Російський військовослужбовець, залякуючи жінку груповим зґвалтуванням, неодноразово чинив над нею сексуальне насильство попри погіршений стан її здоров’я. 

Крім того, він змушував цивільну вживати невідомі препарати. Свої дії військовий РФ пояснював тим, що виконує завдання російських спецслужб. Крім того, росгвардієць вихвалявся, що затримує й катує місцевих жителів.

Військовослужбовцю російської армії повідомили про підозру в порушенні законів і звичаїв війни (ст. 438 КК України). Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, цьому військовому у серпні заочно повідомили про підозру у порушенні звичаїв та законів війни. Тоді імені підозрюваного не називали, але, ймовірно, мова йде про Владіка Вебієва. Підозру на його ім’я оприлюднили на сайті ОГП.

Раніше ZMINA повідомляла, що російські окупанти використовують сексуальне насильство як тактику ведення бойових дій ще з 2014 року, однак після 24 лютого 2022-го масштаби цього воєнного злочину значно збільшилися. Наразі росіяни використовують сексуальне насильство, зокрема для залякування, “помсти” чи “покарання” цивільних на тимчасово окупованих територіях України.

Станом на кінець червня поточного року слідчі ідентифікували 18 військових РФ, які вчиняли такі дії щодо українців, і повідомили їм про підозру.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter