Ще одному російському військовому, якого підозрюють у вбивстві цивільного на Київщині, загрожує довічне

Дата: 06 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Тимчасовому виконувачу обов’язків начальника розвідки 64 окремої мотострілецької бригади сухопутних військ РФ Дмитру Сергійовичу Дьогтю оголосили про підозру в порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним убивством. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне за вбивство цивільного на Київщині. 

Про це повідомили в СБУ. 

Підозрюваний разом з батьком. Фото: сторінка Сергія Дьогтя у вконтакті

Бригада, частиною якої був Дьоготь, окупувала Бучу. 

Деякі його побратими не приховують, що вбивали цивільних. До прикладу, Данило Фролкін, якому Офіс генерального прокурора оголосив про підозру в порушенні законів та звичаїв війни, сам зателефонував та дуже детально розповів журналістам, що відчував, убиваючи чоловіка на Київщині. Інший російський солдат Сергій у вбивствах не зізнавався, але розповідав, як його побратими робили це. 

Вбивство, у якому підозрюють Дьогтя, сталось у селищі Гавронщина Бучанського району. 

“Російський капітан зупинив посеред вулиці беззбройного місцевого жителя і вдарив його в обличчя прикладом автомата. Потім зловмисник здійснив постріли в тулуб потерпілого”, – розповідають есбівці. 

Судово-медична експертиза показала, що вбитий помер від численних вогнепальних поранень тіла і втрати крові.

Нині не відомо, де саме перебуває підозрюваний. Есбівці кажуть, що роблять усе, щоб притягнути російського військового до відповідальності. 

Дані щодо викритого есбівцями росіянина ще в травні з’явились у базі сайту “Миротворець”. Згідно з ними, йому 32 роки й походить він із сім’ї військового, який народився в Маріуполі. 

Чимало російських військових із 64 окремої мотострілецької бригади вже вдалось ідентифікували українським спецслужбовцям, зокрема рядового Осіпова Владислава Миколайовича, підполковника Єрмишка Андрія Миколайовича та сержантів Данилова Петра Миколайовича і Єренкова Дениса Андрійовича. Їх підозрюють у катуванні родини на Київщині. 

Нагадаємо, що нещодавно до Іспанії вдалося втекти російському солдату Микиті Чибрину. Він також служив у військовій частині, що є місцем дислокації 64 мотострілецької бригади, однак він та правозахисники, які допомогли йому виїхати, кажуть, що участі у вбивствах та інших воєнних злочинах Чибрин не брав. 

Росіянин переконує, що його обманом привезли в Україну й після декількох місяців у тилу він утік, щоб тепер допомогти судити російське керівництво за розв’язання війни.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter