Ідентифікували чотирьох російських військових, які катували родину у Бучі

Дата: 29 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Українські спецслужбовці ідентифікували ще чотирьох російських військових, які катували цивільних під час окупації Київщини. 

Про це повідомили у СБУ. 

Мова йде про рядового Осіпова Владислава Миколайовича, підполковника Єрмишка Андрія Миколайовича та двох сержантів Данилова Петра Миколайовича і Єренкова Дениса Андрійовича

Слідчі кажуть, що на початку березня вони у складі 64-ї окремої мотострілкової бригади 35-ї загальновійськової армії РФ перебували на території Бучі й жорстоко катували місцеву родину.

Росіяни вдерлися до оселі та намагалися погрозами отримати інформацію про місця розташування українських військ.

“Зрозумівши, що члени родини мають чітку проукраїнську позицію, російські солдати заблокували їх у будинку. Погрожуючи зброєю, окупанти тривалий час психологічно тиснули на людей та катували, вимагали, щоб ті видали адреси проживання патріотів і військових у Бучі”, – розповідають у СБУ. 

Господаря будинку окупанти вивели у двір, роздягнули, повалили на землю та почали бити ногами, а коли тортури не дали бажаного результату, чоловіка планували розстріляти. Йому вдалося втекти.

Катували росіяни й господиню оселі: погрожували скалічити та вбити, аби вона виказала місцезнаходження свого чоловіка. Жінка попри фізичні знущання та моральний тиск витримала наругу, а тому зрештою окупанти залишили дім.

Чотирьом російським військовим інкримінують порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Нагадаємо, що двом військовим РФ загрожує довічне за вбивство на Київщині 96-річного чоловіка, в якого окупанти ще й вкрали ордени та нагороди. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter