Ще чотирьох підозрюваних у хуліганстві на Банковій відправили під домашній арешт

Дата: 02 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Печерський районний суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту без застосування електронного браслета для лідера руху “Гонор” та одного з організаторів акції під Офісом президента 20 березня Сергія Філімонова.

Про це повідомили у фейсбуку юридичної компанії “Міллер”.

Суддя Константінова відмовилася допитувати під час засідання свідка – народного депутата Ярослава Юрчишина. Останній, як розповіли адвокати, уже перебував у приміщенні суду та був готовий свідчити, проте суддя вирішила, що допит затягуватиме розгляд справи. Водночас запобіжний захід Філімонову в цьому суді не розглядався тиждень із причин неявки самого судді, нагадали юристи.

Іншого свідка сторони захисту суддя так само відмовилася допитувати, оскільки не бачила для цього підстав.
 
“Хоча ця особа була безпосереднім учасником акції, також є депутатом і бачила, як Сергій зупиняв насильство”, – наполягають адвокати. 
 
Окрім запобіжного заходу для Філімонова суд також відправив під домашній арешт Давида Гаджимурадова, та голову ультраправої організації “Невідомий патріот” Євгена Строканя. Обидвох підозрюють у хуліганських діях з використанням зброї, а Строканя також в умисному псуванні майна. 
 
На засіданні 2 квітня Печерський райсуд відправив під домашній арешт Олексія Білковського. Його підозрюють у підпалі дверей до Офісу президента, нанесенні графіті та жбурлянні невідомих предметів у стіни будівлі. 
 

Відомо, що Сергій Філімонов – лідер руху “Гонор” та представник футбольних ультрас, який брав участь у бойових діях як доброволець у складі батальйону “Азов” на Донбасі. Чоловік підтримує одеського активіста Сергія Стерненка, проте у 2015 році члени руху, який очолює Філімонов, напали на темношкірого чоловіка після футбольного матчу. У травні минулого року Філімонов повідомляв про побиття нібито з боку голови партії “Національний корпус” Андрія Білецького.

Нагадаємо, що наразі щонайменше шістьом людям повідомили про підозри після акції під Офісом президента 20 березня. Детальніше про те, кому саме вручили підозри, можна прочитати тут
 
Раніше запобіжні заходи обрали активісту Роману Ратушному та ветерану Владу Сорду
 
Як показують соціологічні дослідження, про акцію 20 березня на підтримку Стерненка чула більшість українців, однак доєднатися до протестувальників готові лише 4%. Понад половина вважають, що учасників акції, які пошкодили будівлю Офісу президента, потрібно зобов’язати прибрати або ж сплатити компенсацію за завдані збитки. За те, щоб завести проти них кримінальні справи, аж до ув’язнення, виступають 20%.
 
Думки фахівців щодо поведінки поліції під час акції розділились. Одні кажуть, що невтручання в хуліганські дії є порушенням права на свободу зібрань, однак громадські спостерігачі позитивно оцінили дії поліції під Офісом президента. 
 
Фотографія обкладинки: Ґрати
 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter