Шеф-редактору білоруського видання Orsha.eu загрожує до двох років в’язниці

Дата: 11 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Ігор Казмерчак, головний редактор сайту Orsha.eu вийшов з ізолятора тимчасового утримання в Орші. Він проходить підозрюваним за статтею 218 (Умисне знищення або пошкодження майна). Санкція частини першої статті передбачає до 2 років обмеження волі.

Про це пише білоруська служба “Радіо Свобода” та видання Zerkalo.

Ігор Казмерчак

В ізоляторі тимчасового утримання Казмерчак провів 72 години.

Деталей кримінальної справи журналіст повідомити не може, оскільки перебуває під підпискою про нерозголошення.

Ігоря затримали наприкінці минулого тижня, коли силовики прийшли з обшуками до журналістів і в редакції недержавних ЗМІ по всій Білорусі.

Нагадаємо, що 8 липня в Білорусі силовики прийшли з обшуками до працівників опозиційного порталу “Наша Ніва” у межах справи про “організацію чи підготовку дій, що грубо порушують громадський порядок, або участь у них” (ст. 342 Кримінального кодексу Білорусі) та “масові заворушення” (ст. 293 ККБ). Обшук проводили працівники різних підрозділів внутрішніх справ в редакції “Нашої Ніви”, бухгалтерії, у редакторів Єгора Мартиновича, Андрія Скурка, Андрія Динька та бухгалтерки Ольги Ракович. Їх допитували в Слідчому Комітеті Білорусі. Мартиновича, зокрема, підозрюють в “організації чи підготовці дій, що грубо порушують громадський порядок, або участі в них”. Його затримали на 72 години.

Фотографія обкладинки: “Білоруська асоціація журналістів”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter