Головреда білоруської газети “Наша нива” побили при затриманні – редакція

Дата: 09 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Білоруські силовики при затриманні побили головного редактора найстарішого видання Білорусі “Наша нива” Єгора Мартиновича, він отримав травму голови.

Про це 9 липня повідомила редакція видання на своїй сторінці у фейсбуку.

Джерело: agronews.com

Після обшуків в офісі та будинку Мартиновича відвезли до Слідчого комітету на допит, там і викликали швидку. За повідомленням пресслужби СК, головреду “Нашої ниви” надали медичну допомогу, ніч з 8 на 9 липня він провів у слідчому ізоляторі на Окрестіна.

“Каже, що почувається краще. Сьогодні вранці (9 червня, – Ред.) його годували вперше, а затримали вчора, близько 10 ранку. Йому та іншим ув’язненим в камері не видавали матраци та покривала”, – говориться в повідомленні.

Нагадаємо, що в Білорусі 8 липня за рішенням прокуратури заблокували сайт найстарішої місцевої газети “Наша нива”: головреда видання Мартиновича затримали силовики, в редакції, бухгалтерії та в співробітників провели обшуки, вилучили документи.

Журналісту висунули підозру за ч. 1 ст. 342 Кримінального кодексу Білорусі (організація або підготовка дій, які грубо порушують громадський порядок, або участь у них).

За повідомленнями “Нашої ниви” в телеграмі, того ж дня силовики прийшли й до редакцій “Брестської газети” та щотижневика Intex-Press у Барановичах, також затримано редактора місцевого видання orsha.eu.

На тлі репресій з боку режиму нелегітимного президента країни Олександра Лукашенка Білоруська асоціація журналістів виступила із заявою, в якій вимагає “припинити знищення білоруських незалежних медіа”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter