Секретар Білоруського Червоного Хреста закликав “лікувати” ЛГБТ-людей

Дата: 19 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

На державному телебаченні генеральний секретар Білоруського товариства Червоного Хреста Дмитро Шевцов та голова Білоруського союзу жінок Ольга Шпілевська обговорювали “традиційні та нетрадиційні цінності”. Водночас пролунали антинаукові та дискримінаційні заклики “лікувати” ЛГБТ-людей як “психічно хворих”.

Ця розмова відбулася в програмі “Постскриптум” на телеканалі СТV.

Скриншот з відео

“Ми маємо дітям розповідати, якщо це існує, що існують якісь нетрадиційні стосунки між статями. Це неприродно, це психічна хвороба. І ці речі ми маємо розповідати. Адже дитина дивиться на сім’ю. Якщо в сім’ї нормальні людські цінності, якщо в суспільстві нетерпимість до таких збочень. Я завжди кажу, що це все-таки психічне відхилення та захворювання, тому його треба лікувати. Хто хоче уподібнюватися – заради бога”, – заявив Дмитро Шевцов.

Ольга Шпілевська своєю чергою пораділа, що американський та європейський кінематограф ідуть “з білоруського ринку”. Вона незадоволена, що західні мультфільми та молодіжні фільми просувають думку, що бути ЛГБТ-людиною нормально.

“Хоч би як ми дітей виховували, коли вони в цьому сидять, це на підкірку впливає, і вони це вважають нормальністю. Я не хочу, щоб наші діти це вважали за нормальне. Я хочу, щоб вони розуміли, що ми люди православні, традиційні, щоб вони вбирали в себе ті добрі мультики, які ми завжди дивилися. “Паровозик з Ромашкова” той же”, – заявила голова Білоруського союзу жінок.

Вона додала, що поділяє думку про “хворобу” ЛГБТ-людей і що батькам та вчителям треба “не опускати руки”, щоб повернути дитину в “нормальність”.

“Тут треба просто й батькам розуміти: якщо ми помічаємо якісь речі, схильності, до цього потрібно поставитися як до захворювання, вчасно це помітити та попросити допомоги у фахівців, щоб подивитися, як цю річ можна виправити на нормальність максимальними умовами”, – сказала Шпілевська.

Дмитро Шевцов також заявив, що ЛГБТ “пропагується” через мультфільми та тінейджерські фільми “для знищення цілих цивілізацій, країн, громад”.

Нагадаємо, що торік у Національному університеті “Львівська політехніка” трапився гомофобний інцидент, коли під час обговорення теми для наукової роботи однієї зі студенток викладачка Ольга Мер’є висловила гомофобні твердження про дієвість конверсійної терапії. 

Коли одна зі студенток вирішила написати наукову роботу на тему, присвячену харасменту, Мер’є спочатку просто висловилася проти. Однак згодом кандидатка наук почала розповідати про те, що ЛГБТ-люди нібито потребують лікування. Викладачка також змусила студентку відповісти на запитання, яку сексуальну орієнтацію має дівчина.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter