СБУ розповіла про “російський слід” у справі Майдану та на Донбасі

Дата: 23 Квітня 2015
A+ A- Підписатися

47 громадян Росії, які задіяні у воєнізованих формуваннях, мають стосунок до “ДНР” і “ЛНР”, а радник президента Росії Владислав Сурков причетний до організації дій влади Януковича щодо активістів Майдану.

Як пише “Українська правда“, про це повідомив сьогодні на брифінгу в Києві радник голови Служби безпеки України Маркіян Лубківський.

Отримано неспростовні докази участі 47 громадян Російської Федерації, її воєнізованих формувань, на стороні терористичних організацій “ЛНР” і “ДНР“, – заявив Лубківський.

Також він повідомив, що встановлено численні факти фінансування Російською Федерацією бандитських груп і терористів.

12 обвинувальних актів щодо росіян спрямовано до суду, шістьох громадян РФ уже засуджено, двох із них – за шпигунство“, – поінформував Лубківський.

За даними “Інтерфакс – Україна“, радник голови СБУ крім того повідомив, що служба може підтвердити велику кількість фактів причетності радника президента Росії Владислава Суркова до дій влади Януковича під час мирних протестів на Майдані у 2014 році.

Ми багато що з оприлюднених фактів можемо підтвердити вже сьогодні. Багато з них стосуються перебування Суркова в Україні, і його роль в організації дій (колишньої) влади проти учасників Майдану підтверджується. І це вже було озвучено Валентином Наливайченком“, – сказав він.

Лубківський повідомив, що служба вивчає нову інформацію, оприлюднену в українській пресі, і пообіцяв, що СБУ повідомлятиме про деталі діяльності Суркова в Україні, якщо на це буде дозвіл слідства.

Нагадаємо, у лютому голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко повідомив, що снайперськими групами іноземців на Майдані Незалежності в лютому 2014 року керував советник президента Росії Владислав Сурков, який особисто у ці дні прилітав до Києва. Натомість депутат від Блоку Петра Порошенка Сергій Лещенко зазначав, що Сурков прилітав ввечері 20 лютого 2014 року, коли снайпери вже вбили понад 70 протестувальників на Майдані, і пробув один день.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter