СБУ знайшла майже 80 людей, які поширювали фейки про коронавірус

Дата: 31 Березня 2020
A+ A- Підписатися

СБУ викрила 79 осіб, які в період карантину поширювали фейки про коронавірус.

Про це повідомили у відомстві. 

Чотири інтернет-агітатори, як стверджують силовики, працювали за завданням російських спецслужб з Одеси, Дніпра, Львова та Херсона. Щодо них наразі проводиться розслідування за статтею про зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України. За період дії карантину Служба безпеки спільно з Національною поліцією оштрафувала 28 людей за поширення неправдивих чуток, що можуть спричинити паніку серед населення. Також за цей час заблокували й поширення фейків у більш ніж тисячі інтернет-спільнот, що загалом мали понад 500 тисяч підписників. 

Нагадаємо, що задля недопущення епідемії коронавірусної інфекції в Україні Кабінет Міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації та карантин у всій країні до 24 квітня. Однак, як стверджують експерти, не всі рішення уряду відповідають Конституції.

З початку карантину за поширення брехні про коронавірус покарали шістьох українців. Лише за один тиждень співробітники СБУ виявили вісьмох таких осіб. Один з фейків, який вони поширювали в мережі, нещодавно спростували експерти Служби безпеки.

Нещодавно боротьбу з фейками про коронавірус почав також уряд Великої Британії. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter