Сбербанк Росії повідомляє владі про росіян, які переказують гроші на підтримку ЗСУ

Дата: 04 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Підсанкційний російський Сбербанк виявляє росіян, які пересилають кошти для Збройних сил України, та повідомляє Росфінмоніторингу інформацію про перекази, можливе призначення яких – пожертвування для військових цілей.

Про це пише пропагандистське агентство ТАСС із посиланням на лист за підписом заступниці голови банку Белли Златкіс першій заступниці голови комітету Держдуми РФ з просвіти Яні Лантратовій.

“Збирачі коштів для Збройних сил України виявляються банком як самостійно з використанням комплексу різних інструментів, включно з моніторингом соціальних мереж, так і за допомогою інформації, яка надходить від третіх осіб. За отриманими даними проводиться аналіз підозрілої діяльності клієнта профільними службами банку”, – сказано в листі.

У Сбербанку заявили, що керуються законодавством РФ, вказівками й положеннями Центробанку та власними внутрішніми нормативними документами – банк розглядає питання щодо реалізації таких операцій як “протидію легалізації (відмивання) доходів, отриманих злочинним шляхом, та фінансування тероризму”. 

Нагадаємо, що в ЄС розповіли, яким буде шостий пакет санкцій щодо Росії через її війну проти України. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter