Санкції проти Росії: МЗС передасть ЄС списки причетних до порушень прав людини в Криму

Дата: 16 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Україна передасть ЄС список причетних до систематичних переслідувань громадян України в тимчасово окупованому Росією Криму, щоб ініціювати застосування до них нового санкційного механізму ЄС проти порушників прав людини.

Як передає кореспондент видання ZMINA, про це під час конференції “Санкційна політика України. Перезавантаження” повідомив спеціальний представник Міністерства закордонних справ України з питань санкційної політики Олексій Макеєв

“У понеділок у нас відбулися традиційні щорічні консультації з ЄС щодо статусу Автономної Республіки Крим, на яких МЗС і Прокуратура АРК порушували питання про систематичні порушення прав людини в Криму. Ми будемо передавати списки причетних до систематичних переслідувань громадян України в Криму нашим європейським партнерам”, – сказав він. 

Макеєв додав, що цієї п’ятниці зустрінеться з представниками місії ЄС у Києві, щоб детальніше ознайомитися з процедурою нового санкційного механізму ЄС.

“У новому українському санкційному законодавстві ми повинні чітко передбачити для України застосування санкцій за систематичні порушення прав людини. Тут Україна повинна бути лідером, зважаючи на те, яка кількість наших громадян зазнає переслідувань російським режимом на окупованих територіях і скільки політв’язнів утримують у російських в’язницях”, – зазначив Макеєв. 

Нагадаємо, 7 грудня Рада ЄС затвердила новий глобальний санкційний механізм за порушення прав людини. Цей режим не матиме географічних обмежень та стосуватиметься будь-яких персон чи установ у всьому світі, якщо вони причетні до серйозних порушень прав людини.

Фотографія обкладинки: AP Photo/Virginia Mayo

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter