Розпочав роботу цілодобовий оперативний штаб з протидії коронавірусу в Україні

Дата: 26 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Міністерство охорони здоров’я розгорнуло роботу цілодобового оперативного штабу з протидії поширенню коронавірусу в Україні.

Про це повідомили у міністерстві. 

⚡️МОЗ повідомляє: В Україні створено штаб проти поширення COVID-19У середу, 25 березня, Уряд призначив заступника…

Опубліковано Міністерство охорони здоров'я України Четвер, 26 березня 2020 р.

Кабмін призначив заступника міністра охорони здоров’я та головного держсанлікаря України Віктора Ляшка керівником робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації державного рівня. 

“Віктор Ляшко провів вранці перше засідання та призначив керівника штабу, дав доручення до 16:00 всім головам ОДА створити такі штаби в областях, організувати їх роботу та призначити керівників”,повідомили виданню “Укрінформ” у пресслужбі МОЗ. 

До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучать ДСНС, Нацполіцію, Держприкордонслужбу та саме МОЗ. У міністерстві повідомили, що вже створили поради щодо дезінфекції та індивідуального захисту працівників громадського транспорту та закладів громадського харчування, які продовжують працювати у карантин. Затвердити їх має головний санітарний лікар у четвер. 

Відомо, що Ляшко вже провів нараду з обласними структурними підрозділами МВС та головними обласними санітарними лікарями, де підняли питання самоізоляції осіб, які підписали інформовану згоду на неї. Обговорювалося й питання встановлення за ними медико-санітарного і поліцейського нагляду. 

Нагадаємо, що з наступного тижня міністерство цифрової трансформації планує запустити мобільний додаток для контролю за дотриманням карантину та самоізоляції. У відомстві одразу заперечили, що не будуть стежити за громадянами. Людей на самоізоляції планують перевіряти за допомогою геолокації і FaceID у випадковий період часу.

При цьому 24 березня заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко розповів про плани розпочати контроль за дотриманням самоізоляції українців у зв’язку зі спалахом коронавірусу, використовуючи досвід Ізраїлю, де силовики слідкують за громадянами через мобільні телефони. Однак 25 березня очільник МВС Арсен Аваков заявив, що у відомстві готові до такого стеження, але водночас розуміють, що це порушує конституційні права громадян. 

Задля недопущення епідемії коронавірусної інфекції в Україні Кабінет Міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації та карантин у всій країні до 24 квітня. Станом на 26 березня в Україні зафіксували 162 випадки коронавірусу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter