Росіяни знову депортували з тимчасово окупованої Запорізької області цивільну “за патріотизм”

Дата: 03 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

З тимчасово окупованої території Запорізької області російські військові депортували місцеву мешканку. 

Про це повідомили окупанти. 

Скриншот відео

Ім’я депортованої росіяни не називають. Відомо лише, що вона мешкала в селі Менчикури у Веселівському районі Запоріжжя. 

Жінку звинуватили в “патріотизмі”, а як доказ навели фотографію її листування. У ньому вона, наприклад, бажає співрозмовнику “вперед до перемоги”, називає окупантів  “дебілами”, а людей, які пішли на співпрацю з росіянами, “убогими, яким дали по 5 тисяч рублів”.

“До вас застосовується міра покарання у вигляді примусового видворення за територію Запорізької області”, – каже жінці бойовик у чорній балаклаві на відео, що виклали росіяни.  

 
 
 

Про подальшу долю депортованої нічого не відомо. 

Новини про депортацію з окупованої території Запорізької області мешканців почали з’являтися ще на початку серпня, але депортацію росіяни називають “видворенням”.

До прикладу, раніше росіяни показували, як бойовики в камуфляжній формі й балаклавах вдерлися до приватного будинку та затримали власника, якого назвали Іваном Головенком. Росіяни звинуватили його у “веденні діяльності, спрямованої на перешкоджання роботі органів військово-цивільної адміністрації Запорізької області, а також дискредитації органів Російської Федерації”.

Депортували окупанти з регіону й місцевого підприємця Віктора Романова та літню вчительку молодших класів із села Піскошине, імені якої не називали. 

Нагадаємо, що, за даними Генштабу ЗСУ, росіяни на тимчасово окупованих територіях посилили адміністративно-поліцейський режим щодо українців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter