Російські військові забороняють цивільним виїжджати та посилюють контроль на окупованих територіях – Генштаб

Дата: 22 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

На тимчасово окупованих територіях російські військові намагаються тримати ситуацію під контролем, тому посилюють адміністративно-поліцейський режим, перевіряють оселі та вчиняють психологічний тиск на громадян.

Про це повідомляють у Генеральному штабі ЗСУ.

Фото: Associated Press

Як зазначають у Генштабі, окупанти активізували роботу щодо підготовки та проведення так званого “референдуму” на тимчасово захоплених територіях України. 

У населених пунктах Херсонської області представники російської окупаційної влади під приводом якісного розподілу гуманітарної допомоги намагаються отримати від місцевих мешканців їхні особисті дані. Триває формування так званих “виборчих комісій”.

У Старобільську Луганської області окупанти заборонили місцевому населенню залишати місто у період з 23-го по 27 вересня. За наявною інформацією, вони створюють озброєні групи для обходу помешкань та примусу людей брати участь у так званому “референдумі”. Проводиться підготовка до зйомок пропагандистськими ЗМІ сюжетів про таку собі “активну участь місцевих мешканців у голосуванні”.

У Генштабі також додали, що на тимчасово захопленій території Запорізької області місцевим мешканцям за надання паспортних даних та отримання громадянства РФ обіцяють грошову винагороду і побутові прилади.

Крім того, міський голова Мелітополя Іван Федоров повідомив, що другий день у Василівці на російському блокпості загарбники не пропускають у бік Запоріжжя чоловіків віком від 18 до 35 років. Він порадив чоловікам негайно покинути окуповану територію маршрутом Крим–Грузія. 

“У 2014 році у так званих “ЛНР/ДНР” окупанти влаштовували справжнє полювання на чоловіків. Те ж саме вони вчинять і на тимчасово окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей”, – сказав мер.

Федоров додав, що мета росіян – мобілізація чоловіків на тимчасово окупованих територіях в якості “гарматного м’яса” на фронт.

Нагадаємо, що окупанти планують залучати дітей до голосування на псевдореферендумах. Згідно з отриманими матеріалами, керівники окупаційної адміністрації так званої “ДНР” планують задіяти у псевдоголосуванні місцевих жителів віком від 13 до 17 років.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter