Окупанти планують залучати дітей до голосування на псевдореферендумах – СБУ

Дата: 22 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Правоохоронці перехопили документи так званої “ДНР”, які регламентують залучення неповнолітніх громадян до участі у псевдореферендумі РФ на тимчасово окупованій території Донеччини.

Про це повідомляє Служба безпеки України. 

Фото з відкритих джерел

Згідно з отриманими матеріалами, керівники окупаційної адміністрації так званої “ДНР” планують задіяти у псевдоголосуванні місцевих жителів віком від 13 до 17 років.

Як зазначає СБУ, так окупанти прагнуть розширити “електоральну базу” підтримки приєднання частини Сходу України до складу Росії та штучно збільшити катастрофічну нестачу голосів.

Щоб посилити контроль за “явкою”, неповнолітніх мають супроводжувати до “виборчих дільниць” їхні батьки, опікуни або представники дитбудинків на тимчасово окупованій території регіону.

Також для “накрутки показників” псевдореферендуму до нього планують залучати родини з Донецької області, які мають місцеву реєстрацію, але тимчасово виїхали до РФ.

Внести відповідні зміни до “виборчого процесу” російські куратори доручили так званій “Центральній виборчій комісії ДНР”.

Саме це псевдодержавне утворення підготувало проєкти відповідних документів у вигляді “постанов” і додатку щодо проведення фейкового голосування за участі неповнолітніх.

Наразі Служба безпеки ідентифікувала всіх організаторів незаконної діяльності, встановила їхнє місцезнаходження та задокументувала злочини.

У межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 14 та ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України тривають комплексні заходи для притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, що більшість жителів тимчасово окупованого Маріуполя не збираються брати участі у так званому “референдумі”, який планує організувати Росія. Крім того, рішення щодо самого “референдуму” та дати його проведення ще остаточно не прийнято. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter