Росіяни здійснили наймасованішу за рік атаку на енергетичну інфраструктуру Кривого Рогу – Укренерго

Дата: 04 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Атака росіян на енергетичну інфраструктуру Кривого Рогу на Дніпропетровщині 3 лютого стала наймасованішою за рік.

Про це повідомила пресслужба “Укренерго”.

Джерело: “Укренерго”

Напередодні, у ніч на 2 лютого, внаслідок російського удару по місту без світла залишилися 62 тисячі споживачів. За даними голови Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака, через знеструмлення шахти під землею перебували 120 шахтарів.

Енергетики почали ліквідацію наслідків обстрілу, але в ніч проти 3 лютого відновлювальні роботи перервала атака російських дронів на високовольтні енергетичні об’єкти, уточнили в повідомленні. У місті, яке перебуває під постійними ворожими обстрілами, довелося запровадити аварійні відключення світла. 

“Відновлювальні роботи були непростими: оскільки після атак знижується надійність живлення пошкодженого енерговузла, ремонтним бригадам довелося протягом дня двічі повертати світло споживачам в регіоні”, – наголосили енергетики.

Станом на 12-ту годину 4 лютого роботи на магістральних та розподільчих мережах ще тривали, але світло споживачам вже повернули.

В “Укренерго” пояснили, що енергетикам вдалося значно мінімізувати наслідки атак завдяки підготовці влітку. Фактично, це були перші відключення світла в Україні після повітряних атак з початку опалювального сезону, йдеться в повідомленні.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що російські військові вперше обстріляли Нікополь Дніпропетровської області дронами, оснащеними камерами з нічним баченням.

Унаслідок атаки ніхто з цивільних не постраждав, але пошкоджені два приватних будинки, господарча споруда та лінія електромережі в населеному пункті Марганецької громади. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter