Росіяни затримали мешканця Мелітополя та відкрили кримінальну справу за коментарі в телеграмі дворічної давнини

Дата: 27 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Російські силовики завели кримінальну справу на 34-річного мешканця Мелітополя за коментарі в телеграмі, які він буцімто публікував у 2022 році. Його звинувачують у розпалюванні ненависті та ворожнечі, поєднаному з фізичними погрозами. 

Чоловіка затримали та обирають запобіжний захід у вигляді арешту. 

Про це повідомляє управління слідчого комітету РФ, що незаконно працює на окупованій частині Запорізької області. 

Російські силовики заявляють, що 2022 року мешканець окупованого Мелітополя у відкритому телеграм-каналі публікував коментарі, що буцімто містили приниження росіян та погрози фізичною розправою. Його звинувачують за частиною 2 статті 282 кримінального кодексу РФ – розпалювання ненависті чи ворожнечі, що скоєне з погрозами фізичним насильством. За цією статтею передбачено покарання від штрафу до позбавлення волі строком від трьох до шести років.

Слідчий комітет повідомив, що веде нині слідчі дії та призначив у справі низку експертиз, зокрема психолого-лінгвістичну, що нібито має перевірити дописи та коментарі підозрюваного в інтернеті.

Слідчий комітет не називає імені затриманого українця. 

Нагадаємо, у Росії засудили колишнього учасника АТО, якого 2022 року викрали в окупації. Чоловіка спочатку утримували в Луганському СІЗО, а потім перевезли до виправної колонії №3 в місті Димитровград Ульяновської області. Перед етапуванням до Росії Юрія засудили до п’яти з половиною років ув’язнення за статтею 205 Кримінального кодексу РФ про тероризм. Від поганих умов утримання та відсутності належної медичної допомоги в чоловіка почалися проблеми з дихальними шляхами, з’явилися головні болі, погіршився зір.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter