Росіяни заохочують дітей та молодь до пропагандистської діяльності безплатними поїздками до окупованого Криму

Дата: 05 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Росіяни заохочують молодь на окупованих територіях до пропагандистської діяльності безплатними поїздками до захопленого ними Криму: путівки “Нові горизонти” надаються в межах урядової програми “Більше ніж подорож”.

Про прийом заявок повідомляють окупаційні медіа, пише ZMINA.

Ілюстрація з відкритих джерел

Згідно з повідомленням, учасниками проєкту можуть стати підлітки від 12 до 17 років, а також дорослі 18–45 років. Серед критеріїв відбору – “досягнення у сфері молодіжної політики та залучення до громадської діяльності як рідного регіону, так і всієї країни”.

Програма “Більше ніж подорож” з 2023 року має за мету залучити якнайбільше молодих жителів окупованих регіонів до пропагандистської діяльності та активної участі у заходах та ініціативах, організованих окупаційною владою. Зокрема, вже організовані такі проєкти, як “Пишемо майбутнє”, “Спасибі, братці!”, “Своїх не кидаємо”, “Діти нових регіонів”, “Рідні місця” тощо.

Нагадаємо, що в Росії онлайн-школа, фінансована урядом, готує військових “кореспондентів” для роботи на окупованих територіях.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що окупаційний “Центр навчання блогерів”, який росіяни запустили в березні 2024 року на базі пропагандистського телеграм-каналу “Донбасс Медиа”, заявив про підготовку більш ніж 50 блогерів у Луганську.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter