У Луганську пропагандисти відзвітували про “навчання” більш ніж 50 блогерів

Дата: 16 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Окупаційний “Центр навчання блогерів”, який росіяни запустили в березні 2024 року на базі пропагандистського телеграм-каналу “Донбасс Медиа”, заявив про підготовку більш ніж 50 блогерів у Луганську.

Про це пише ІМІ з посиланням на підконтрольний угрупованню “ЛНР” Луганскинформцентр.

Скриншот з відео про “випускний” блогерів

“Школу пройшли три потоки. Кожен учасник отримав базові навички знімання, монтажу, написання текстів та просування свого контенту в соціальних медіа”, – пишуть пропагандисти.

Координує “Центр навчання блогерів” луганчанка Аліна Слівіна.

У телеграм-каналі Луганскинформцентра під дописом про випуск “блогерів” підписники дивуються, звідки в місті взялося стільки блогерів. Автори коментарів також вважають, що ці “блогери” поширюють у маси “розпусту та насильство”.

Раніше ZMINA писала, що росіяни масово підʼєднують окуповані території до супутникового телебачення під назвою “Русский мир”, намагаючись посилити вплив своєї пропаганди на українців.

Також окупанти розширюють мережу покриття російського мобільного зв’язку. Впродовж 2023–2024 років на Донеччині встановили понад 700 базових станцій, на Херсонщині – понад 200, це більш ніж 85% усього мобільного покриття в окупованому регіоні.

Нагадаємо, що задля просування пропагандистських наративів на тимчасово окупованих територіях росіяни також збирають свідчення проти України. За відповідні заяви обіцяють виплатити так звану “допомогу”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter