На тимчасово окупованих територіях росіяни “купують” у місцевих свідчення проти України – ЦНС

Дата: 25 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Росіяни на тимчасово окупованих територіях збирають свідчення проти України. За відповідні заяви обіцяють виплатити так звану “допомогу”.

Про це повідомили в Центрі національного спротиву. 

Фото: Getty Images

“Ворог намагається купити мешканців тимчасово окупованих територій за свідчення проти України. Росія – це синонім цинізму. 24 лютого 2022 року російський диктатор Володимир Путін на весь світ оголосив про початок війни. Сотні тисяч убитого населення, сотні тисяч зруйнованих будинків та мільйони біженців, і вину за це все Росія тепер намагається перекласти на свою жертву”, – йдеться в повідомленні.

Так, на тимчасово окупованій території Запорізької області окупаційна адміністрація обіцяє виплатити допомогу “постраждалим від української агресії”. Єдиною умовою є заява на її отримання, яка є свідченням того, що нібито Україна напала на регіон й обстрілює мирне населення.

“Тобто на території, яка всім світом визнана Україною, росіяни розповідають про “українську агресію”, – пояснює ЦНС.

Центр національного спротиву закликає ігнорувати подібні ініціативи загарбників.

Нагадаємо, що в китайській соцмережі “Тікток” виявили понад 12 тисяч фейкових акаунтів, які поширювали дезінформацію про російсько-українську війну серед мільйонів людей.

Як показують нові дані платформи “Тікток”, пости на сайті для обміну відео були спрямовані на українських, російських та на багатьох європейських користувачів, з контентом, призначеним для “штучного посилення проросійських наративів” про війну.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter