Росіяни вивозять із Запорізької області до Криму зерно та овочі – ОВА

Дата: 11 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Росіяни вивозять з окупованих територій Запорізької області до тимчасово окупованого Криму зерно та овочі.

Про це інформує Запорізька ОВА.

У відомстві інформують, що окуповані території області посилюють економічну співпрацю з кримськими підприємцями.

У місті Пологи зерно та насіння соняшника, які містяться в сховищах, окупанти готують до транспортування в Росію.

Крім того, з Енергодара в напрямку Кам’янки-Дніпровської під охороною військових виїхала колона російських вантажівок, що були завантажені зерном. Кінцевий пункт призначення колони – окупований Крим.

Окрім зерна, окупанти вивозять до Криму викрадені в Україні овочі.

Напередодні Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що з тимчасово окупованих районів Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей російські військові вивезли приблизно 400 тонн зернових, що становить третину всіх запасів регіонів.

Раніше окупаційні збройні сили РФ пограбували сільськогосподарське підприємство в Кам’янці-Дніпровській Запорізькій області та викрали 61 тонну пшениці.

28 квітня на сторінці законодавчих зборів Красноярського краю РФ з’явилося повідомлення, що місцеві депутати ухвалили рішення поповнити власний фонд сільськогосподарської продукції за допомогою ввезення зерна з території Херсонської області України, яку частково взяли під контроль окупаційні війська РФ.

На Луганщині російські військові знищили сховище з більш ніж 25 тисячами тонн пшениці й соняшника.

Знищення сховища із зерном у Рубіжному не перший випадок, коли російські війська цілеспрямовано руйнують продовольчі склади, щоб спровокувати нестачу харчів. На Луганщині вони вже обстрілювали склади з їжею в Сєвєродонецьку, а також знищили в місті центр, де сотні цивільних щодня отримували гуманітарну допомогу.

Нещодавно й на Дніпропетровщині росіяни поцілили в склад із зерном, а до цього розбомбили овочесховище та ковбасний цех під Києвом, з якого харчі відправляли, зокрема, українським захисникам. 

Нагадаємо, що через початок Росією повномасштабного вторгнення в Україну та блокаду портів у Чорному морі ООН прогнозує голод у світі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter