На Луганщині російські військові знищили сховище з більш ніж 25 тисячами тонн пшениці й соняшника

Дата: 03 Травня 2022
A+ A- Підписатися

У місті Рубіжне на Луганщині російські військові розбомбили елеватор, наповнений зерном. 

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай

Територія зерносховища до та після влучання російських снарядів. Скриншот відео

Сховище із 17 тисячами тонн пшениці та 8,5 тисячі тонн соняшника всередині було розташоване на території ТОВ “Голден АГРО”. Російські військові скинули туди потужні авіабомби.

“Згоріла така кількість зерна, з якої протягом року могли б годувати хлібом 300 тисяч людей. А якщо одноразово – то це приблизно 120 млн людей”, – зазначив Гайдай. 

Судячи з інформації на сторінці підприємства у фейсбуці, свій перший маршрут із зерном елеваторний комплекс у Рубіжному відправив лише у вересні 2020-го, а в експлуатацію його здали в серпні того ж року. Елеватор міг відвантажувати у вагони до 3 тисяч тонн зерна на добу.

Знищення сховища із зерном у Рубіжному не перший випадок, коли російські війська цілеспрямовано руйнують продовольчі склади, щоб спровокувати нестачу харчів. На Луганщині вони вже обстрілювали склади з їжею в Сєвєродонецьку, а також знищили в місті центр, де сотні цивільних щодня отримували гуманітарну допомогу.

Нещодавно й на Дніпропетровщині росіяни поцілили в склад із зерном, а до цього розбомбили овочесховище та ковбасний цех під Києвом, з якого харчі відправляли, зокрема, українським захисникам. 

Нагадаємо, що через початок Росією повномасштабного вторгнення в Україну та блокаду портів у Чорному морі ООН прогнозує голод у світі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter