Росіяни знищили в Сєвєродонецьку центр, де сотні містян отримували гуманітарну допомогу

Дата: 12 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

У Сєвєродонецьку на Луганщині російські окупанти знищили центр видання гуманітарної допомоги.

Про це повідомили в Луганській ОВА.

Фото: фейсбук-сторінка Луганської ОВА

Центр, у який росіяни поцілили щонайменше вісьмома снарядами, створили волонтери. За даними місцевої влади, три сотні містян приходили туди щодня, щоб узяти харчі, медикаменти, дитяче харчування та засоби гігієни. Вчора, 11 квітня у ДСНС Луганської області повідомляли про обстріл нежитлової споруди в Сєвєродонецьку, однак не уточнювали, чи йдеться саме про цей центр. 

Це не вперше, коли окупанти цілеспрямовано знищують продовольчі склади, щоб штучно створити гуманітарну кризу на Луганщині. Наприкінці березня загарбники впродовж декількох днів обстрілювали продовольчі склади в тому ж Сєвєродонецьку. Через це волонтери не оголошували адресу видавання допомоги в соцмережах, а ходили та запрошували людей особисто, щоб убезпечити себе та їх.

Для маломобільних людей допомогу доставляли на авто, велосипедах та пішки.

Знищена внаслідок російського обстрілу 11 квітня нежитлова будівля у Сєвєродонецьку. Фото: ДСНС

“Ми приголомшені, але не зломлені! Ми, як і раніше, працюватимемо і годуватимемо людей!” цитують у Луганській ОДА одну з активісток центру, яка стала свідком обстрілу.

За словами голови Луганської асоціації організацій осіб з інвалідністю Миколи Надулічного, який є одним з організаторів мережі подібних пунктів у Сєвєродонецьку та Лисичанську, внаслідок обстрілу ніхто не постраждав. 

Нагадаємо, що раніше на Київщині внаслідок російського обстрілу згорів овочевий та м’ясний склад, з якого харчі відправляли, зокрема, українським захисникам.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter