Росіяни продовжують нищити продовольчі склади: розбомбили овочесховище та ковбасний цех під Києвом

Дата: 23 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Унаслідок російського обстрілу на Київщині згорів овочевий та м’ясний склад, з якого харчі відправляли, зокрема, українським захисникам. 

Про це повідомив співвласник компанії, якій належали склади, Євген Коломієць

Ілюстративне зображення. Фото: nw.com.ua

Склади розташовувались у Броварському районі Київщини. За словами власника, росіяни цілеспрямовано обстрілювали саме ці об’єкти. 

“Знищені десятки тонн продукції… Як бачите, отакі військові стратегічні об’єкти знищує росія в Україні. Моркву, картоплю та цибулю. І це не може бути випадковістю: наші склади стоять у чистому полі. Навкруги жодної будівлі. З першого дня війни ми відправляли свіжі овочі для годування наших бійців. Прикро, що зараз такої можливості вже не буде”, – розповів Коломієць. 

Нині збитки від руйнувань оцінюють у 600 мільйонів гривень. Коломієць зазначив, що відповідні компетентні органи вже повідомили про ситуацію, а після ліквідації пожежі власники працюватимуть над відновленням виробництва. 

Це не вперше, коли російські окупанти цілеспрямовано знищують продовольчі склади, щоб штучно створити гуманітарну кризу. Раніше про таке повідомляв голова Луганської ОДА Сергій Гайдай. Так, упродовж декількох днів росіяни обстрілювали продовольчі склади в Сєвєродонецьку, поки остаточно не знищили їх 21 березня разом з харчами всередині. 

Нагадаємо, що свідчення полонених російських військових вказують на те, що керівництво РФ дає прямі вказівки вбивати цивільних та нищити об’єкти інфраструктури. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter