Росіяни вирізали українському військовому в полоні на лобі нацистську свастику

Дата: 27 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Одному з українських військових, який опинився в російському полоні, росіяни вирізали на лобі свастику. 

Про це розповів медик Олександр Туркевич, який лікував бійця. 

Фото: Неопалимі

Світлину до та після операції лікар опублікував ще в середині жовтня, втім широко вона розійшлась, коли фото поширив проєкт “Неопалимі”. 

Активісти не наводили деталей випадку, втім Туркевич розповів трохи більше. Так, потерпілий казав, що той, хто вирізав йому свастику, обіцяв розчленувати бійця, якби він був з полку “Азов”. 

“І нехай мені ще хтось скаже, що в тій країні (Росії. – Ред.) залишилися порядні люди! Там усі порядні або виїхали, або в тюрмі сидять!” написав Туркевич. 

Умови, в яких тримають українських військовополонених у Росії та на окупованих нею територіях, експерти ООН оцінюють як катування. Ви можете детальніше прочитати про це за посиланням

Нагадаємо, що на початку поточного року внаслідок зупинення серця помер звільнений торік з російського полону комбат “Азова” Олег Мудрак. Після звільнення він був дуже виснажений. 

Водночас торік звільнений з українського полону росіянин Михайло Радигін удома на регіональному телебаченні розповів, як добре йому було в полоні, тож владі довелося видаляти сюжет.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter