Росіяни погрожують зґвалтуванням і смертю родичам військових, які були на “Азовсталі”

Дата: 08 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Родичам військових, які вийшли з “Азовсталі”, телефонують з російських номерів і знущаються або погрожують.

Про це повідомила Юлія Федосюк, дружина захисника Маріуполя, у коментарі “Українській правді”.

Фото: Укрінформ

“Телефонують з російських номерів, надсилають повідомлення в Telegram, Whatsapp, інші месенджери, знущаються і погрожують. Це триває вже впродовж  місяця. Відтоді як ми зустрічалися з Папою Римським, почалася прицільна увага до нас. Після почали телефонувати в Telegram і надсилати повідомлення про те, що мій чоловік нібито вже мертвий; про те, чи хочу я його фото побачити або відео. Ось такі речі. Також телефонували у Whatsapp. Всюди були номери російські, тому, на мою думку, це роблять росіяни”, – розповіла Федосюк.

Також, як зазначає жінка, на її адресу постійно лунають погрози: мовляв, що військові РФ скоро будуть у Києві й доберуться до неї. Їй погрожують зґвалтуванням та вбивством.

5 червня чоловік Юлії зателефонував своїй матері Тетяні – йому дали можливість одного дзвінка. А після цієї розмови їй почали телефонувати журналісти, підконтрольні бойовикам “ДНР”. Вони говорили українською і намагались отримати коментарі. Юлія Федосюк припускає, що номер матері захисника ніяк не могли знайти десь у мережі, тому, найімовірніше, його могли передати російські силовики, які утримують українських військових.

Також вона додала, що впродовж минулого тижня отримала багато дзвінків з невідомих номерів, де її питали, що вона думає про українську владу зараз, коли її чоловіка утримують на непідконтрольній Україні території.

“Певно, очікували, що я якось критикуватиму владу. Але я не коментую їм нічого. Я довіряю українській владі й сподіваюся, що вона зробить усе можливе, щоб звільнити наших чоловіків”, – поділилася Юлія.

За словами Федосюк, подібні дзвінки з погрозами надходять і іншим родичам захисників. Зокрема, дружині командира маріупольського полку “Азов” Дениса Прокопенка Катерині. Обидві жінки поки не зверталися до правоохоронних органів. 

Нагадаємо, що дружини, сестри та матері українських військових, які захищали Маріуполь та завод “Азовсталь”, заснували організацію із захисту прав українських військовополонених, яка називається “Жінки зі сталі”.

Організація має на меті сприяти створенню гідних умов для військовополонених. Зокрема, планують працювати над розв’язанням гуманітарних питань та громадським контролем за дотриманням прав полонених, передбачених Женевськими конвенціями.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter