Росіяни планують провокацію на Курській АЕС і готуються до евакуації – ЦНС

Дата: 15 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Окупанти планують провокацію на Курській атомній електростанції й готують евакуацію місцевого населення. Наразі в Курській області триває підготовка до евакуації із зони ймовірного радіоактивного забруднення на випадок аварії на АЕС.

Про це повідомили в Центрі національного спротиву.

Так, місцевій владі в Курській області поставили завдання створити транспортний реєстр. Загалом планують евакуювати від 21 до 57 тисяч осіб. Водночас населення області – понад 1 мільйон осіб, а самого Курська – 435 тисяч.

“Йдеться про 5% від населення областей, що свідчить про “обраність” тих, хто попав у список”, – пояснює “Спротив”.

Зокрема, людей планують вивозити з Курська та околиць на північ області до населених пунктів:

  • Жєлєзногорськ;
  • Велике Солдатське;
  • Щігри;
  • Горшечне.

“Зауважимо, Сили оборони України діють виключно на території України й не планують ніяких атак на атомні станції. Ця провокація необхідна самим росіянам, аби відвернути увагу світу від захоплення ЗАЕС”, – додали в ЦНС.

Нагадаємо, що в липні Збройні сили України офіційно попередили про можливу підготовку російськими загарбниками провокації на Запорізькій АЕС, яка перебуває під тимчасовою окупацією ще з березня минулого року. Про ймовірні провокації на ЗАЕС повідомляли також російські ЗМІ та телеграм-канали.

Збройні сили України не порушують норм міжнародного гуманітарного права, відстежують та контролюють ситуацію і готові діяти за будь-яких умов.

Фото обкладинки: РИА Новости

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter