ЗСУ попередили про можливу підготовку окупантами провокації на ЗАЕС (доповнено)

Дата: 04 Липня 2023
A+ A- Підписатися

4 липня, у вівторок, Збройні сили України офіційно попередили про можливу підготовку російськими загарбниками провокації на Запорізькій АЕС, яка перебуває під тимчасовою окупацією ще з березня минулого року.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби.

Фото: Українська енергетика

“За оперативною інформацією, сьогодні на зовнішній крівлі третього та четвертого енергоблоків ЗАЕС були розміщені сторонні предмети, схожі на вибухові пристрої. Їх підрив не має пошкодити енергоблоки, але може створити картинку обстрілів з боку України”, – пояснили в ЗСУ.

Про ймовірні провокації на ЗАЕС повідомляють також російські ЗМІ та телеграм-канали.

Пресслужба вчергове наголосила, що Збройні сили України не порушують норм міжнародного гуманітарного права, відстежують та контролюють ситуацію і готові діяти за будь-яких умов.

“Жодна провокація ворога не пройде”, – зазначається в повідомленні.

У своєму вечірньому відеозверненні президент Володимир Зеленський попередив Росію, що світ бачить, до яких сценаріїв готуються терористи на Запорізькій АЕС, і готовий реагувати.

 

Зеленський підкреслив, що зараз увесь світ має бути свідомий того, що спільна безпека повністю залежить від глобальної уваги до дій окупантів на станції.

“Росія повинна чітко усвідомлювати: світ бачить, до яких сценаріїв готуються терористи, і світ готовий реагувати”, – підкреслив він.

Водночас президент нагадав, що не було вчасної і масштабної реакції на теракт проти Каховської гідроелектростанції. І це може надихати Кремль на нове зло.

Зупинити його – це обов’язок усіх у світі. Ніхто не може залишитись осторонь, бо радіація нікого не залишає осторонь.

Володимир Зеленський

Раніше ZMINA писала, що напередодні Запорізьку атомну станцію вперше за чотири місяці вдалося підʼєднати до єдиної доступної резервної лінії електропередач. 

Нагадаємо, українська розвідка отримала інформацію про те, що Росія розглядає сценарій терористичного акту на Запорізькій атомній станції. Терористичного акту з викидом радіації. Окупанти вже все для цього підготували. Президент України Володимир Зеленський учергове наголосив, що радіація не знає державних кордонів, тому те, по кому вона вдарить, визначає лише напрямок вітру.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter